Fotoresa

Möt svalbards storslagna natur med Serkan Günes

Omgiven av Svalbards spetsiga berg, stämningsfulla fjordar och gnistrande glaciärer har du nu chansen att ta del av denna minnesvärda resa och utveckla dina fotofärdigheter med handledning av den prisbelönte fotografen Serkan Günes.

Missa inte chansen till detta äventyr – men skynda dig, platserna är begränsade och har varit stort! I vår lilla grupp om tolv personer finns plats för alla nivåer av fotointresse. Under resan kommer du att få praktisk handledning av Serkan i fältteknik, ljus och komposition. Svalbards storslagna natur gör platsen till ett paradis för landskapsfotografering och kommer således vara vårt fokus. Även djurlivet på Svalbard är omfattande och det finns chans till minnesvärda djurmöten.

Resans höjdpunkter:

  • Tio dagars kryssning i Svalbards vildmark.
  • Spektakulära landskap med unik natur.
  • Chans till minnesvärda möten med Svalbards djurliv såsom isbjörn, fjällräv och valross.
  • Medverkan och handledning av Serkan Günes under hela resan.

Med på resan

Expeditionsledare Serkan Günes är landskaps- fotografen med naturen som motiv. Han gestaltar naturens variationsrika landskap, stora som små. Bilderna karaktäriseras av hans kritiska sätt att välja ljus, det som idag blivit hans signum. Som förste svensk har Serkan vunnit det prestigefyllda; ‘’Eric Hosking Award’’ som varje år anordnas av BBC Wildlife och Naturhistoriska museet i London. Han har även utnämnts till Årets Naturfotograf 2009 av Naturvårdsverket och hans bilder publiceras över hela Europa. Serkan Günes har tidigare lett workshops i Afrika, Europa och Arktis.

Expeditionsguide Moa Grankvist kom till Svalbard som sjöman första gången 2007. Då arbetade hon på M/S Origo, där hon sedan tjänstgjorde fyra sommarsäsonger.

Moas stora passion är Svalbards historia, men delar gärna med sig av sina kunskaper om ögruppens djur och natur.

Program

Flyg till Longyearbyen på egen hand. Eftersom många föredrar att boka transporten på egen hand har vi valt att inte inkludera det i priset. Önskar du hjälper vi naturligtvis till att ordna detta.

8-18 september 2016 Vår resa utgår från huvudbosättningen på Svalbard, Longyearbyen, belägen i Adventfjorden. Här bordar vi vårt fartyg M/S Origo. Vi rör oss i farvattnen kring 78-80° breddgraden, bara 100 mil från Nordpolen.

Eftersom väderförhållandena runt Svalbard avgör dess tillgänglighet, anpassar Serkan och Moa i samråd med befälhavaren resrutten efter om-ständligheterna. Vårt fokus på landskapsfotografi utgör kryssningens karaktär. Fartyget ankrar upp på de olika platserna för att öka fotomöjligheterna. Ljuset kommer också vara avgörande i frågan om när vi beger oss ut på däck, ner i gummibåtarna eller in till land för att fotografera.

Nordvästra Svalbard Längs den norra delen av Svalbards västkust upplever vi spektakulära landskap. Vi besöker ögruppens vackraste fjordar som bjuder oss på mäktiga, gnistrande glaciärer.

Norra Spetsbergen De nordligare delarna av bjuder oss på fortsatt storslagna vyer. Vi börjar nu att förhålla oss till isen. Den tillåter oss förhoppningsvis passera den 80:e breddgraden för att kunna runda Ny Frislands norra spets och köra ner i Hinlopen.

Hinlopen och Nordauslandet Om Hinlopenstretet är isfri färdas vi ner för att besöka Nordaustlandet. Som namnet antyder ligger Nordauslandet nordost om Spetsbergen och är Svalbards näst störst ö. Här finns bland annat Austfonna, Europas största och världens tredje största glaciär.

Landstigningarna görs med zodiakbåtar, snabba och lättmanövrerade gummibåtar, som gör det möjligt att färdas i små grupper. De tillåter oss också att komma nära inpå områdets magnifika isberg, glaciärer, klippformationer och örikets is-fjordar.

Under kvällarna kommer Serkan både hålla föredrag och hjälpa till med efterbearbetning och feedback av under resan tagna bilder. Föredragen innefattar bland annat arbetsflöde i efterbehand-ling, bildvisning och fotografisk teori

Alla måltider, frukost, lunch och middag äter vi ombord på Origo.

Djurliv

Svalbard har ett rikt djurliv. Här finns isbjörn och fjällräv tillsammans med den alldeles egna arten Svalbardren, som inte förekommer någon annan-stans i världen. Det finns stora chanser att uppleva någon av de många sälarterna vilandes på ett isflak och valross. I vattnet lever också ett stort antal valar, däribland knölval, sillval, blåval och vitval. Den fågelintresserade kan hålla utkik efter ismås och tretåig mås. Stormfågeln gör sig gärna ett besök, flygande längs med fartyget. Har vi tur kanske några av de fåglar som flyttar söder ut under hösten dröjt sig kvar.

Pris

Del i dubbelhytt, delad dusch och wc 54.000:-

Del i dubbelhytt med dusch och wc 64.000:-

Egen dubbelhytt, delad dusch och wc 59.000:-

Egen dubbelhytt med dusch och wc 69.000:-

Del i svit med dusch och wc 74.000:-

Egen svit med dusch och wc 79.000:-

Dubbelhytt innebär en hytt med en under- och en överslaf som delas med annan resenär. Med Egen dubbelhytt menas ensam tillgång till hytt med en under- och en överslaf.

Priset inkluderar:

  • Boende i vald hyttkategori ombord på M/S Origo
  • Helpension ombord på fartyget
  • Kryssning enligt resebeskrivningen (rutten är väderberoende)
  • Medverkan av Serkan Günes under hela resan
  • Fotohandledning i fältteknik, ljus och komposition, bildbearbetning, bildvisning och bildbedömning samt föreläsningar av Serkan
  • Medverkan av exeditionsguide
  • Ständigt med-följande björnvakt
  • Lokala skatter
  • Färdhandlingar och praktisk rese-information innan resan.

Priset inkluderar ej:

  • Flyg t/r till Svalbard
  • Alla kostnader av personlig karaktär, som måltidsdryck, telefonsamtal etc.
  • Avbeställningsskydd och reseförsäkring.

Flyg

Om du/ni önskar bokning av flyg till Svalbard hjälper vi gärna till med detta.

Bokning

Du bokar ditt deltagande på resan på vår webbsida www.zoomfotoresor.se. Du är även mycket välkommen att ringa oss på telefon 0470-466 40.

Fakta

Målgrupp: Fotointresserade på alla nivåer, från den absoluta nybörjaren till den med stort och lång-varigt fotoengagemang

Utrustning: Systemkamera med olika brännvidder. Allt från extrem vidvinkel till teleobjektiv, gärna upp till 300 mm. Enbensstativ och/eller trebensstativ. Om möjligt dator med någon av programvarorna Photoshop eller Lightroom.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc. se vår webb under Övrigt.