Fotoresa

Tom Svensson lär dig bli en bättre djur- och naturfotograf

Ta steget och bli en duktigare djur- och naturfotograf med hjälp av bevarande fotografen Tom Svensson. Under en helg på Nordens ark får du tips och knep för att lyckas bättre med dina bilder.

Har du ett stort intresse av fotografering kombinerat med djur och natur? Känner du även att du skulle vilja utveckla dina kunskaper inom detta? Då är detta den perfekta workshopen för dig. Här får du spendera en helg tillsammans med Tom Svensson, känd bevarandefotograf och Canon Explorer-ambassadör, och lära dig hur man på bästa sätt kan utveckla sig som djur- och naturfotograf. För att få bästa möjliga ut av workshopen kommer vi att blanda praktik med teori och satsar mycket tid på att fotografera i parken samt även i vissa fall inne hos djuren.

Resans höjdpunkter:

 • Närkontakt med vilda djur.
 • Plåta inne hos djuren.
 • Föredrag och bildbearbetning.
 • Lär dig mer om artbevarande.

Workshopledare

Bevarandefotografen Tom Svensson.

Tom Svensson är en mycket känd bevarande-fotograf som arbetar på Nordens Ark i Bohuslän. Toms stora drivkraft i livet är artbevarande och han reser som Canon Explorer ambassadör regelbundet runt i världen för att dokumentera utrotnings-hotade djur, anti-tjuvjakt och illegal handeln med djur samt informera om vad som händer. Hans färdigheter som fotograf är att ta bilder som berör människor och göra skillnad. Tom är medlem i Naturfotograferna samt är som enda svensk invald i IEPA, International Enviroment Photographers Association.

Program

Fredag den 27 mars 2015

Du ankommer till Nordens Ark under eftermiddagen. När alla är samlade är det dags för den första delen av workshopen där Tom går igenom grunderna i djur- och naturfotografering. Efter middagen är tid för kvällsfotografering i parken. Kvällen avslutas med bildbearbetning samt tips inför morgondagen.

Lördag den 28 mars 2015

Morgonfotografering i parken vid sol-uppgången tillsammans med Tom. Härefter är det dags för en heldagsworkshop där vi kombinerar frågestund och arbete i bild-behandlingsprogram med ett kort avbrott för lunch. Under kvällen beger vi oss ut på ännu en fotosession i parken. Kvällen avslutas med grillbuffé i varghuset.

Söndag den 29 mars 2015

Även dagen inleds i soluppgången med djurfotografering inne i parken. Under förmiddagen kommer vi att fortsätta med efterbehandling av bilderna kombinerat med en föreläsning av Tom. Här kommer det även att finnas möjlighet att lämna in sina två bästa bilder varefter Tom kommer att visa dem, ge kommentarer om vad som är bra och vad som kan förbättras samt vad man bör tänka på. Slutligen kommer helgens bästa bild att presenteras vilken föräras med en av Toms böcker.

Pris

Nedan priser är per person.

Pris workshop: 2.995:-

Priset inkluderar:

 • Kurs i fotografering och i efterarbetning fredag-söndag under ledning av Tom Svensson
 • Fotografering i parken under ledning av Tom Svensson
 • Moms

Pris inkvartering: 2.865:- / person.

 • Inkvartering en två nätter i dubbelrum
 • Måltider enligt program
 • Moms och hotellskatt.

Priset inkluderar ej:

 • Enkelrumstillägg 580:-
 • Alla kostnader av personlig karaktär, som måltidsdryck, telefonsamtal etc.
 • Transport till Nordens Ark. Om du/ni önskar hjälper med bokning av transport hjälper vi gärna till med detta.

Bokning

Du bokar ditt deltagande på resan på vår webbsida www.zoomfotoresor.se. Du är även mycket väl-kommen att ringa oss på telefon 0470-466 40.

Fakta

Målgrupp: Fotointresserade i alla åldrar. Ingen större erfarenhet av fotografering och fotoutrustning krävs.

Min/max antal: 8/15

Utrustning: Systemkamera med zoom eller tele-objektiv, helst upp till 200 mm, enbensstativ är en fördel och om möjligt dator med någon av program-varorna Photoshop CS eller Lightroom.

Övrigt: För mer information om Zoom Fotoresor, leveransvillkor etc se vår webb under Övrigt.

För medverkan i workshopen krävs övernattning på Nordens Ark.

Boka denna resa med Kamera Bilds rabattkodhosZoom Fotoresorså får du rabatt på kostnaden.Här kan du läsa mer om hur du får rabatten.