https://www.kamerabild.se/fototavling/arne-bivrin-vann-brons-i-world-photographic-cup-2022
548816
Fototävling
falskt
Fototävling

Arne Bivrin vann brons i World Photographic Cup 2022

Arne Bivrin fick ta emot ett brons för sin bild ”Kontakt” på World Photographic Cup 2022.

Totalbetyg

När VM i fotografi avgjordes tog Arne Bivrin hem ett brons i kategorin natur. Han blev därmed den svensk som placerade sig bäst i tävlingen.

Igår kväll presenterades vinnarna i World Photographic Cup 2022, under en prisceremoni som hölls i Rom. Fotograferna Elin Stahre, Hanna Neret och Arne Bivrin hade gått vidare till finalen, i kategorierna porträtt, illustration och natur. Av de tre finalisterna var det Arne Bivrin som kom upp på prispallen och fick ta emot ett brons för sin bild ”Kontakt”. Den har tidigare gett honom utmärkelsen Svensk mästare i naturfotografi 2021, vilket blev hans biljett till VM-tävlingen. 

Arne Bivrin var på plats i Rom för att ta emot sitt brons i naturkategorin, och även få utmärkelsen ”Best of Nation 2022 – team Sweden”. 

World Photographic Cup bestod av sex kategorier: kommersiellt, illustration, natur, porträtt, reportage och bröllop. I respektive kategori fanns det tio finalister. Sedan 2013 har tävlingen funnits, som arrangeras av ”The Federation of European Photographers (FEP)” och ”Professional Photographers of America (PPA)”.