https://www.kamerabild.se/fototavling/snart-ar-det-dags-for-arets-stockholm-fotomaraton
548267
Fototävling
falskt
Fototävling

Snart är det dags för årets Stockholm Fotomaraton

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/2019_stampling_deltagarkort_-_mikael_vemmenby.jpg?itok=UrhT0epO', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/2019_stampling_deltagarkort_-_mikael_vemmenby.jpg?itok=UrhT0epO', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/2019_stampling_deltagarkort_-_mikael_vemmenby.jpg', w: 2000, h: 1600, title: ' ' },]

Totalbetyg

I helgen är det dags för årets upplaga av Stockholm Fotomaraton, en tävling med hundratals deltagare som även i år fått ändra om sitt förfarande för att anpassa tävlingen till pandemin. Nytt för i år är också en ny tävlingsklass.

På lördag är det dags för Stockholms Fotomaraton, en fototävling som kördes för första gången 1987. I vanliga fall pågår tävlingen i ett dygn men på grund av pandemin har organisatörerna valt att, liksom förra året, korta ner tävlingen för att anpassa sig efter rådande regler och rekommendationer. 

I årets tävling ska deltagarna tolka åtta olika teman, på åtta timmar med åtta bilder. För att inte skapa för mycket trängsel finns flera starttider och deltagarna får en specifik tid för målgång där deras bilder ska lämnas in. 

Ett nytillskott i år är att även mobilfotografer är välkomna att tävla då en kategori för mobilbilder har lagts till, utöver kategorierna för digitalkamera och analog kamera. Tävlar du i den digitala klassen lämnar du in ett minneskort med åtta bilder i jpg-format och tävlar du analogt lämnar du in en rulle med åtta exponeringar. 

gr:rror validating access token: Sessi