Utställning

20 yrkesfotografer skapar gemensam utställning

De 20 fotograferna i Örebro som tillsammans har skapat en utställning. Bilden är fotograferad av framtidens yrkesfotografer, studenter vid Karolinska skolan: Wilma Wågelöf & Amanda Fahlström.

I utställningen ”Fotograferna” har 20 fotografer från Örebro gått samman för att visa sina verk. Genom att uppmärksamma sitt arbete vill de stärka yrkeskåren och visa hur kraftfullt och konstnärligt det kan bli med proffs bakom kameran.

Ett stort antal av de yrkesverksamma fotograferna i Örebro har tillsammans satt samman en utställning som öppnar till helgen. De 20 fotograferna bidrar med bilder inom olika genrer såsom reklam, press och natur. Fotograferna vill visa vad som är möjligt att göra inom foto och på så sätt stärka sin yrkeskår.

”Utställningen är ett steg i riktningen mot att öka medvetenheten hos människor om hur viktiga bilder av mycket hög kvalité är, både för kommersiellt bruk men även för privatpersonen. Fotograferna vill visa vad professionella bilder kan generera och vilket hantverk som krävs för att göra bilder av bästa klass”, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

”Fotograferna” visas på galleriet Krämaren i Örebro, med vernissage 4 mars klockan 11.00–14.00. Sedan hänger bilderna fram till 30 mars.

Läs mer om utställningen.