programvara

Affinity Photo nu som fullversion till Ipad

Programtillverkaren Serif har lanserat Affinity Photo för Ipad. Det är inte en avskalad version med färre och sämre funktioner än desktop-versionen utan här kan du göra en komplett redigering i din surfplatta.

Affinity Photo är en utmanare till Adobes världskända mjukvaror Photoshop och Lightroom, men till ett mycket lägre pris. Just priset, och att Affinity Photo faktiskt är förvånandsvärt bra för vad man får betala, är två saker som gjort att det snabbt blivit förhållandevis populärt om man ser till Adobes, förhållandevis, totala dominans på marknaden.

Vi har testat desktopversionen Affinity Photo och blev imponerade av retuscheringsmöjligheterna. Nu har Serif, företaget bakom Affinity Photo, alltså lanserat en fullversion av programmet till Ipad. De flesta versioner av redigeringsprogram till surfplattor eller mobiltelefoner brukar vara ganska nedskalade och sakna många av de flesta funktionerna, eller så är funktionerna så grova att det är svårt att göra något vettigt med dem. Men Serif menar att man byggt på samma grund som för desktop-versionen men optimerat programmet för Apples penna till Ipad och multitouch-funktionerna.Priset har hamnat på 30 dollar vilket motsvarar 260 kronor men nu till en början har de ett introduktionspris på 20 dollar, vilket motsvarar ungefär 170 kronor.