Fotografer

Andreas Varro vinner SM i fotografi

Andreas Varro vann guld i tre kategorier, bland annat i u201ddigital illustrationu201d med denna bild som har titeln u201dbig brotheru201d. Foto: Andreas Varro
Det blev även guld i kategorin u201dkreativt porträttu201d med bilden u201ddemonsu201d. Foto: Andreas Varro
I kategorin u201dkommersiell bildu201d vann Andreas Varro med bilden u201dtime travelersu201d. Foto: Andreas Varro
Nyligen avgjordes de Svenska Mästerskapen i fotografi, där fotografen och bildkonstnären Andreas Varro fick högst totalpoäng och därmed utsågs till svensk mästare.

Fotografen Andreas Varro tog hem SM-titeln när Svenska Porträttfotografers förbund höll sin årliga tävling. ”Jag är så glad, det känns bra att få ta hem denna seger”, säger Andreas Varro.

Nyligen avgjordes de Svenska Mästerskapen i fotografi, där fotografen och bildkonstnären Andreas Varro fick högst totalpoäng och därmed utsågs till svensk mästare. Tävlingens finaste pris fick han motta efter att ha vunnit guld i kategorierna ”digital Illustration”, ”kommersiell bild” och ”kreativt porträtt”.

– Jag är så glad, det känns bra att få ta hem denna seger. Förra året vann jag guld i kategorin ”digital illustration” och siktade på ett bättre resultat i år, men detta var över mina förväntningar”, säger Andreas Varro.

Nyligen avgjordes de Svenska Mästerskapen i fotografi, där fotografen och bildkonstnären Andreas Varro fick högst totalpoäng och därmed utsågs till svensk mästare.

Fler kategorier än tidigare

SM i fotografi arrangeras av Svenska Porträttfotografers förbund och har tidigare handlat om främst porträtt. Men i år öppnade de upp för fler kategorier och har numera elva sådana, bland annat ”klassiskt porträtt”, ”fine art” och ”natur/vildliv”. Till årets tävling kom det in 524 bidrag och efter att en internationell jury om fem personer från större europeiska fotografiförbund hade sagt sitt, stod det klart att Andreas Varro blev årets stora vinnare. Han har tidigare fått både nationella och internationella priser, bland annat en bronsmedalj i Världsmästerskapen i Sydney 2018.


Silver i SM-tävlingen gick till fotografen Martina Wärenfeldt och brons till fotografen Anna Arvidsson.