Utställning

Anna Clarén släpper fotobok om en livskris

Fotografiska ställer ut Anna Claréns bilder från projektet "När allt förändrades".Projektet som samtidigs släpps som en bok med samma namn handlar om om en livskris. Om en familj och ett äktenskap som plötsligt ställs inför det oväntade.

Anna Clarén är en av Sveriges mest kända fotografer, och tillika utbildningsansvarig på Nordens Fotoskola. Hennes projekt "När allt förändrades" som nu kommer i bok och ställs ut på Fotografiska, handlar om förändring, och innehåller bilder ur hennes liv.

Text i dialogform

När allt förändrades ärAnnas första bok där Anna själv har skrivit texten. Den är uppbyggd som ett manus, i dialogform. Dialogen är ett samtal mellan bokens olikakaraktäreroch blandas med Annas bildjournalistiska fotografier.

– Den här berättelsen handlar egentligen om en livskris. Om en familj och ett äktenskap som plötsligt ställs inför det oväntade. Golvet dras undan och ingen vet hur man ska hantera den nya situationen, berättar Anna Clarén.

När allt förändrades är Anna Claréns femte bok och den ges ut av förlaget Max Ström. Utställningen på Fotografiska i Stockholm pågår fram till den 27 maj.