Fotografer

Årets bild ställer in prisutdelningen i Helsingborg

Det blir ingen prisutdelning för Årets bild den 21 mars, på grund av coronaviruset. Men vilka som vinner kommer Årets bild ändå att meddela den här dagen.

Coronaviruset stoppar en mängd evenemang framöver, bland annat Fotomässan som vi skrev om igår. Nu meddelar även ledningen för Årets bild-tävlingen att de ställer in prisutdelningen i Helsingborg den 21 mars.

Prisutdelningen brukar besökas av flera hundra personer, och då framför allt ett stort antal fotografer och andra medieanställda vid Sveriges dagstidningar. Nu uppmanas de av tävlingsledningen att snarast avboka resor och boenden kopplade till den här dagen.

Men vilka fotografer som vinner i de olika kategorierna, och vem som tar hem Årets bild, kommer ändå att meddelas den 21 mars klockan 10 – fast då digitalt på nätet. Fotograferna går alltså miste om att bli hyllade på plats i Helsingborg.

Däremot kommer utställningen med vinnarbilderna att öppna på Dunkers kulturhus som planerat den 21 mars, och visas då mellan klockan 11 och 19. Utställningen pågår sedan fram till den 26 april.

Årets bild arrangeras av Pressfotografernas Klubb (PFK) och årets tävling är den 78:e i ordningen.