Prylnyhet

Blixtrande nyheter för Sony

Blixt och tillbehörstillverkaren Godox har lanserat en blixt till Sonykameror som har inbyggd radiosändare/mottagare. Sony själva lanserar också en uppdatering till A7 II som ska ge bättre exponeringar med blixt.

Den nya blixten som kallas TT350S är tillverkad för att fungera med Sonys spegellösa (men enligt specifikationen fungerar den även med några av Sonys SLT-kameror). Blixten har ett huvud som kan tiltas uppåt och nedåt samt vridas 270 grader i sidled.

Guidenumret ligger på 36 vid ISO 100 och zoomad till 105mm. Blixten har TTL-automatik men kan även justeras manuellt i 22 steg från 1/1 till 1/128. TT350S har också HSS, alltså High Speed Sync, som gör att man kan fota med blixt med slutartider upp till 1/8000s.

Den inbygda radiomottagaren/sändaren gör att blixten kan användas tillsammans med andra radiovänliga blixtar i Godoxs sortiment. Bland annat med studioblixtar eller med andra små blixtar. Om man använder en TT350S som huvudblixt är räckvidden 30 meter, men om man använder sig av en dedikerad radiosändare, som Godoxs X1T-S, blir räckvidden 100 meter.

Enligt Godoxs produktsida är blixten kompatibel med A7R II, A7R, A58, A77 II, A99RX10 samt "etc", exakt vilka modeller som ingår i dessa "etc" framgår inte.

Priset ser ut att hamna under 1000 kronor.

Ny firmware till A7 II

Sony har själva släppt en ny firmwareuppdatering till deras fullformatskamera A7 II. Den här gången är det en ganska liten uppdatering, den enda nyheten verkar vara att exponeringen med blixt blir jämnare i och med att det ska bli mer ljus i bildens kanter. Du kan ladda ner uppdateringen här.Vill du veta mer om Sony A7 II kan du läsa vårt test här.