Fotonyhet

Boktips: Fler övningar i nya utgåvan av Fotoskolan

I andra utgåvan av Fotoskolan 1 finns det fler konkreta övningar.
Viktor Sundberg är fotograf, föredragshållare och fotolärare. Han har en särskild dragning till motiv i naturen, som också är hans största inspirationskälla.

Viktor Sundberg har uppdaterat sin "Bättre bilder/Fotoskolan 1" med fler konkreta övningar. Som tidigare vänder sig boken till nybörjare som vill lära sig att hantera sin kamera.

Viktor Lundberg är fotografen som även arbetar som fotolärare. Sina kunskaper har han samlat i böckerna Fotoskolan 1 och 2, utgivna på förlaget Dext.

Den första boken i serien ges nu ut för andra gången med fler övningar där läsaren kan praktisera sina kunskaper.

– Genom att lära sig kamerans funktioner på djupet kan man ta kontrollen över sitt fotograferande på ett sätt som man kanske inte trodde var möjligt tidigare, säger Viktor Sundberg om innehållet i boken.

Lär dig isolera motiv

Läsaren får bland annat lära sig attutnyttja olika slutartider för att både frysa och visa rörelse i sina bilder. Boken beskriver även hur manisolerar motiv och skapar djupkänsla genom att välja rätt bländare. I innehållet finns även kapitel som beskriver hur man maximerar uttrycket genom att välja rätt bildvinkel.

Här kan du skaffa boken "Bättre bilder/Fotoskolan 1".