https://www.kamerabild.se/nyheter/bransch/nikon-varnar-for-extraordinara-forluster
547241
Bransch
falskt
Branschnyhet

Nikon varnar för extraordinära kostnader

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/nikon-lineup.jpg?itok=Q1uyFI-m', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/nikon-lineup.jpg?itok=Q1uyFI-m', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/nikon-lineup.jpg', w: 1123, h: 602, title: ' ' },]

Totalbetyg

I en rapport till sina investerare har Nikon varnat för att det kommande året inte kommer att se bra ut ekonomiskt. Man har även reviderat sin ekonomiska prognos för 2020.

Nikon har lämnat en rapport till sina investerare som för att förbereda dem på det beräknade dåliga resultat som Nikon har framför sig. Man varnar för att man detta år kommer att få anmärkningsvärt dåliga resultat. Nikon har även reviderat sin tidigare prognos för året och sänkt förväntningarna rejält. 

 

Nikon skriver att coronapandemin har både drabbat produktionslinjer och sänkt efterfrågan. De har skrivit ner sin förväntade vinst med 70 procent vilket man nog får säga är anmärkningsvärt. Man gör också nedskrivningar på utrustning och fabriker för att minska skattekostnader.

Tidigare kunde vi rapportera om Canons första kvartal vilket inte heller såg ljust ut och sannolikt kommer nästa att bli ännu tuffare. Det återstår att se hur fotobranschen klarar av coronapandemin, men att många kommer att få det tufft, det råder det nog ingen tvekan om. 

 

167315513313063_3228759580501959