BRANSCH

Canon söker bildjournalist-studenter – få Magnus Wennman som mentor

Bildjournalister runt om i Europa kan skicka in ansökningar fram till 7 mars 2024. 25 studenter får delta i en fyra dagar lång workshop tillsammans med bland annat Canon-ambassadören Magnus Wennman.

Canon Student Development Programme är inne på sitt åttonde år, och är tänkt att hjälpa blivande bildjournalister att utvecklas. Den som bor och studerar i Europa, Mellanöstern eller Afrika kan söka till programmet med sina fotografier.

Upp till 100 studenter får vägledning av branschexperter medan 25 studenter får möjlighet att delta i en fyra dagar lång workshop för att lära sig mer om bildjournalistik, arbetet bakom bilderna och få hjälp med att utveckla sina egna projekt.

Till sin hjälp får de bland annat bildjournalisten och Canon-ambassadören Magnus Wennman:

– Det är alltid en av årets höjdpunkter att få möta studenter från hela världen och ta del av deras arbeten. Det har varit minst lika inspirerade för mig att få diskutera visuellt berättande och uppleva studenternas skaparglädje. Tror att programmet är värdefullt för blivande fotojournalister och jag uppmuntrar verkligen alla studenter att skicka in en ansökan, säger han.

Ansökningen är öppen till 7 mars 2024. Mer om hur du ansöker hittar du på Canons sida om Canon Student Development Programme 2024.