Prylnyhet

Canon utvecklar sex nya RF-objektiv i fullformat

Canon meddelar nu att de planerar för sex kommande objektiv för sitt R-system – fyra zoomar och två med fast brännvidd.

I samband med släppet av ny Canon EOS RP avslöjar Canon även mer av vad de har på gång. I en så kallad roadmap över kommande objektiv visar de att de just nu planerar sex nya objektiv, och visar även dessa på bild.

Några ytterligare specifikationer finns inte tillgängliga, heller inte pris eller datum för släpp.

Canons sex kommande objektiv utökar tillsammans med de fyra befintliga, antalet RF-objektiv till totalt 10 stycken.

RF 85mm F1.2L USM

Detta objektiv är ett ljusstarkt objektiv inriktade mot avancerade och professionella porträttfotografer. RF 85mm F1.2L USM DS är en verision av objektivet med en funktion för utjämnande oskärpa.

RF 24-70mm F2.8L IS USM

RF 85mm f/1,2L USM DS, med "defocus smoothing".

Detta objektiv är av en klassisk standardzoomstyp som passar alla för en stor bredd av fotografer, så som porträtt, landskap, dokumentär och bröllop.

RF 15-35mm F2.8L IS USM

Detta vidvinkelzoom-objektiv passar för exempelvis arkitektur, interiörer och landskap.

RF 70-200mm F2.8L IS USM

Här hittar vi också den klassiska telezoom-brännvidden som många gillar, och passar för allt frånbröllop, sport och natur.

RF 24-240mm F4-6.3 IS USM

Canon har satsat på ett dedikerat reseobjektiv med ett kompakt format för det stora brännviddsspannet. Allroundobjektivet passar de flesta, framförallt de som premierar vikt och brännvidd före ljusstyrka.

Tillsammans med EOS R-adaptern finns nu fler än 70 EF- och EF-S-objektiv tillgängliga att användas tillsammans med EOS R-systemets två spegellösa kameror, EOS R och EOS RP.