Prylnyhet

Datacolor Spyder X2 Ultra kan kalibrera HDR-skärmar

Två nya verktyg för att kalibrera skärmar kommer nu från Datacolor. Spyder X2 Ultra och Spyder X2 Elite har ny hårdvara som kan hantera skärmar med högre ljusstyrka än tidigare. Ny mjukvara gör dem också lättare att använda.

I och med att skärmar utvecklas, blir bättre och får större dynamiskt omfång behövs också mer utvecklade verktyg för att kalibrera dem. Datacolor har nu lanserat två nya kalibreringsverktyg Spyder X2 Ultra och Spyder X2 Elite som ersätter Spyder X som lanserads för fyra år sedan.

Det har kommit ny hårdvara som gör att X2 Ultra kan kalibrera skärmar med ljushet upp till 2000 nits. Båda modellerna har också fått en ny mjukvara som gör dem mer lättanvända. Nu finns det också en usb-c-koppling tillsammans med en usb-a-koppling för de som behöver det.

Användare kan välja att använda någon av de förinställda lägena för kalibrering men man kan också köra ett mer avancerat läge för mer erfarna användare.

Båda verktygen har samma hårdvara så om du skaffa en Spyder X2 Elite, men senare skaffar en mer avancerad skärm eller på annat sått får ett behov av den mer avancerade Ultra så går det att uppgradera med enbart ny mjukvara.

Vi har ännu inte sett något svenskt pris, men i gbp kommer dessa två att kosta 249gbp för Spyder X2 Elite och 299gbp för Spyder X2 Ultra.