Prylnyhet

DJI RS 3 Mini – kompakt gimbal för resande filmare

DJI har släppt en ny gimbal i sin RS 3-serie. Den här gången är det en mindre version som är lättare att packa med men som ändå klarar av att bära upp en fullformatskamera med standardzoom.

DJI är för gemene man kanske mest kända för sina drönare, men de är också välkända för sina gimbals. Det vill säga bärbara "ställningar" som stabiliserar bilden när man filmar och rör sig med kameran. Deras senaste tillskott i deras gimbalfamilj är den nya RS 3 Mini som är en betydligt mindre variant för den som behöver en gimbal som är lätt att ta med på resande fot, eller bara tar mindre plats i väskan.

I grundutförandet väger RS 3 Mini 795g, när du filmar horisontellt krävs en extra platta som gör att vikten ökar till 850 gram. Vill du montera ett extra grepp/bordsstativ så adderar det ytterligare 130g till totalvikten. Den nya gimbalen kan bära upp till två kilo, vilket är ett kilo mindre än den vanliga RS 3, men det ryms fortfarande många populära kombinationer av kameror och objektiv inom de två kilona.

DJI RS 3 Mini har en liten touchdisplay via vilken du sköter de inställningar som behövs, det finns även bluetoothkoppling till kameran vilket gör att du kan börja spela in med kontroller på handtaget samt zooma via ett inmatningshjul. Antingen används då en digital zoom eller om objektivet har motorzoom så kontrolleras den. Inmatningshjulet kan också användas för att justera skärpan. Stabiliseringstekniken är samma som i RS 3 Pro.

Det inbyggda batteriet ska klara tio timmars filmning på en laddning. Priset hamnar på cirka 4590 kronor.