Utställning

”Dystopia” – ny utställning om mörkret av Andreas Varro

Med utställningen ”Dystopia” vill Andreas Varro få igång en dialog om vår nutida livsstil och hur de digitala medierna påverkar vår hälsa.

Fotokonstnären Andreas Varro öppnar i nästa vecka utställningen ”Dystopia”, med vilken han vill skapa en dialog kring vårt moderna samhälle. ”Vi lever andras liv och uppfyller andras drömmar genom digitala medier och ser inte vad som går förlorat”, säger han om temat för sitt bildskapande.

Den digitala fotokonstnären Andreas Varro har under flera år skapat samhällskritiska verk, och med projektet ”Dystopia” har han utgått från ett personligt mörker. Som ung förlorade han båda sina föräldrar vilket satte sina spår, men som också gav honom en insikt om hur viktigt det är att skapa mening i varje ögonblick. Detta har lett honom in till kreerandet av ”Dystopia” som snart öppnar som utställning med 24 av hans verk, varav flera inte tidigare har publicerats.

”Perfect lie”

– Vi lever andras liv och uppfyller andras drömmar genom digitala medier och ser inte vad som går förlorat. Tiden rinner ifrån oss som sand mellan fingrarna, säger Andreas Varro och berättar vidare:

– ”Dystopia” förenar vår moderna livsstil med myter, berättelser och popkultur i en surrealistisk värld. Den belyser mörkret som finns inom oss alla.

Med utställningen vill Andreas Varro få igång en dialog om vår nutida livsstil och hur de digitala medierna påverkar vår hälsa, yttrandefrihet och syn på omvärlden.

”Meta love”

Visas i Örebro och Stockholm

Premiärutställningen arrangeras i samarbete med Private Gallery Sweden i Örebro där bilderna visas i Vågen köpcentrum på nedre våningen.Vernissage 18 april klockan 16.30, därefter visas bilderna fram till den 18 augusti. Även i Stockholm visas delar av utställningen under en dag på Galleri Tegnérlunden, den 5 maj från klockan 18.00. Andreas Varro planerar även för att visa ”Dystopia” på Tokyo Art Fair i Japan under 2024.

Fotokonstnären Andreas Varro.