Fotonyhet

Erik Johansson hedras med väggmålning – hemma i Götene

Erik Johanssons u201dFull Moon Serviceu201d har blivit en väggmålning i Götene u2013 Eriks hemort. Detta för att uppmärksamma u201den mycket talangfull Götenebo som gjort tydliga internationella avtryck med sin konstu201d, som kommunen skriver om Erik Johansson. Foto: Erik Johansson
Väggmålningskonstnären Huge från Add More Colors, har under fyra dagar målat Erik Johanssons bild på husfasaden i Götene. Foto: Erik Johansson
På Järnvägsgatan 7 i Götene finns Eriks verk att beskåda. Efter att själv ha tittat på målningen säger Erik att han är u201dväldigt imponerad av hur @hugeart lyckats fånga det så fotorealistiskt med sin målartekniku201d. Foto: Erik Johansson

Erik Johanssons bild ”Full Moon Service” går nu att se i Götene centrum, målad på en husfasad. ”Väldigt roligt att se ett av mina verk avbildat i min hemstad och så stort”, säger Erik om projektet.

Götene i Västergötland har fått ett nytt konstverk i sin stadsbild – en väggmålning på Järnvägsgatan 7:s husfasad. Det är den internationellt kända väggmålningskonstnären Huge från Add More Colors, som under fyra dagar har målat Erik Johanssons bild ”Full Moon Service”.

Väggmålningskonstnären Huge från Add More Colors, har under fyra dagar målat Erik Johanssons bild på husfasaden i Götene.

”Drömmen om Götene” kallas projektet som bland annat kommunen står bakom. Idén är att levandegöra området genom olika aktiviteter, där en väggmålning är först ut. Detta för att uppmärksamma ”en mycket talangfull Götenebo som gjort tydliga internationella avtryck med sin konst”, som kommunen skriver om Erik Johansson.

Han bor numera i Prag men återvänder ofta till sin hemort. Att se ”Full Moon Service” i Götene centrum är för honom en stor ära.

– Väldigt roligt att se ett av mina verk avbildat i min hemstad och så stort. Jag är väldigt imponerad av hur @hugeart lyckats fånga det så fotorealistiskt med sin målarteknik, säger Erik Johansson till Kamera Bild.

På Järnvägsgatan 7 i Götene finns Eriks verk att beskåda. Efter att själv ha tittat på målningen säger Erik att han är ”väldigt imponerad av hur @hugeart lyckats fånga det så fotorealistiskt med sin målarteknik”.

Många Götenebor har stannat till och beskådat bilden, skriver lokalpressen. Om du har vägarna förbi Götene, vet du vart du ska åka: till Järnvägsgatan 7.

Läs en längre intervju med Erik Johansson i senaste numret av Kamera Bild!