Fotonyhet

Erik Johansson klär in bostadshus i en flyttkartong

I Upplands Väsby hänger Erik Johanssons senaste verk, tryckt på en stor vepa som täcker ena gaveln av ett hus. Foto: Erik Johansson
Foto: Erik Johansson

Just nu går fotokonstnären Erik Johanssons senaste verk att beskåda i Upplands Väsby utanför Stockholm. Där har ett bostadshus klätts in i en enorm flyttkartong, som till viss del är uppriven för att visa en ny fasad på huset.

Erik Johansson är fotografen och retuschören som trollar i Photoshop. Och för de som passerar utanför bostadsområdet Fyrklövern i Upplands Väsby, är det säkert en och annan som blir bortdribblad av vad de ser. För där hänger Eriks senaste verk, tryckt på en stor vepa som täcker ena gaveln av ett hus.

– Jag vill väcka människors nyfikenhet och få dem att ställa sig positiva till förändringen i Upplands Väsby. Genom att visuellt leka med perspektiv och bild kan vi visa på hur det kommer att se ut när ombyggnationen är klar, säger Erik Johansson.

Det är alltså Upplands Väsby kommun som beställt bilden av Erik, för att på så sätt bjuda på en smygtitt av hur området kommer se ut efter den pågående renoveringen.

– Vi älskar att tänka nytt och hitta spännande lösningar i Väsby. Det här är vårt sätt att visa hur stolta vi är över hur framtidens Väsby växer fram, säger Mathias Bohman, kommunstyrelsens ordförande.

Här kan du läsa Kamera Bilds intervju med Erik Johansson där han berättar om sitt bildskapande.