Bransch

Flera tillverkare hoppar av Photokina

Ingången till mässhallen på Photokina.

När Photokina kommer tillbaka i maj 2020 efter ett års uppehåll är det med en decimerad skara utställare: tre namnkunniga tillverkare väljer att hoppa av mässan som är en av världens största.

Vi kunde nyligen meddela att den svenska Fotomässan återuppstår 2020 och att Kamera bild spelar en betyande roll i mässan genom att ta hand om innehållet på scenen.

På Fotomässan 2020 i Stockholm kommer alla de största kameratillverkarna att ställa ut. Lika bra går det dock inte för en av världens stösta fotomässor, Photokina. De gick nyligen ut med ett pressmeddelande där de berättar att tre namnkunniga tillverkare, Nikon, Olympus och Leica har bestämt sig för att hoppa av den stora mässan. Photokina säger att de är beroende av de stora spelarna för att erbjuda en bra plattform för mässan, men samtidigt säger de att dessa avhopp inte påverkar nästa års mässa. Nu återstår att se om tillverkarna kommer tillbaka till nästa mässa eller om flera faller från.

Förra året bestämde sig Photokina för att ställa in 2019 års mässa då de beslutat att göra mässan till en årlig företeelse istället för att vara vartannat år. Samtidigt passade de på att flytta mässan från hösten till våren och för att då ge utställarna möjlighet att ladda om inför nästa mässa valde man att skjuta på den ett år. Nu har alltså tre av utställarna valt att hoppa av istället för att ladda om.

Vill du läsa om de hetaste nyheterna som visades på Photokina 2018 och vår analys av dem kan du göra det i vår samlingsartikel.