https://www.kamerabild.se/nyheter/fotade-naken-granne-med-mobil-p-sn-re
545664
Lag & Upphovsrätt
Lag & Upphovsrätt

Fotade naken granne med mobil på snöre

Bild på den nedsänkta mobiltelefonen från polisens förundersökning.
[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/mobil.jpg?itok=lTBWGPWt', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/mobil.jpg?itok=lTBWGPWt', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/mobil.jpg', w: 1500, h: 1134, title: 'Bild på den nedsänkta mobiltelefonen från polisens förundersökning. ' },]

Totalbetyg

Mannen på våningen ovanför firade ner sin mobiltelefon genom sitt fönster i syfte att filma och fotografera sin granne som just duschat. Mannen står åtalad för kränkande fotografering.

Kvinnan som just tagit en dusch upptäckte att en mobilkamera hängde utanför hennes fönster. Chockad sprang hon in i sovrummet och klädde på sig, och när hon tittade om mobiltelefonen var kvar så hissades den upp, för att sedan hissas ned igen.

Kvinnan tillkallade polis, och mannen i lägenheten ovanför har i förhör erkänt att han filmat kvinnan och därefter raderat filmen. Manen berättar också att han filmat kvinnan eftersom han älskar henne: "Jag har inget annat syfte än att jag älskar henne. Jag älskar henne på ett galet sätt. Är det brott att älska någon?", ska han ha sagt i förhör med polisen.

Mannen står nu åtalad för kränkande fotografering.

Malmöbo fotograferad med drönare

Kamera & Bild skrev i slutet av juli om en Malmöbo som blivit filmad av sin granne genom fönstret. Rubriceringen för den anmälan som då upprättades är ofredande alternativt kränkande fotografering.

167315513313063_1616457828398817