https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/bilder-av-coronakrisen-blir-nu-museiforemal
547316
Foto
falskt
Fotonyhet

Bilder av coronakrisen blir nu museiföremål

● BILDSPEL Sprängkullegatan, Göteborg.

Totalbetyg

Hur pandemin har påverkat Göteborgs stadsbild, med folktomma gator och en ödslig flygplats, har dokumenterats av muséer i staden. Bilderna kommer snart att kunna ses av allmänheten. ”Vi lever i en unik tidsperiod och kände ett stort behov av att samla in bilder av vår samtid, säger Vanja Larberg, utvecklingsledare på Göteborgs stadsmuseum.

Ödsliga gator, torg och spårvagnar. På stadens affischeringstavlor syns uppmaningar om att ta hand om varandra och att tvätta händerna. 

 

Våren 2020 liknar ingen annan, något som Göteborgs stadsmuseum tillsammans med Sjöfartsmuseet Akvariet har dokumenterat för framtiden. De har arbetat med att fotografera platser och företeelser i Göteborg som har förändrats under pandemin, samt samlat in berättelser från göteborgare de mött på plats.

– Vi lever i en unik tidsperiod och kände ett stort behov av att samla in bilder av vår samtid och bevara det för framtiden, säger Vanja Larberg, utvecklingsledare på Göteborgs stadsmuseum.

 

Foto: Jonathan Jarl
Tom incheckning på Landvetter.

 

Inom kort kommer bilderna och intervjuerna att finnas tillgängliga för allmänheten i museets samlingar och på databasen Carlotta. Framtida forskare och andra nyfikna får på så sätt en bild av hur Göteborg påverkades under pandemins inledande månader. 

 

167315513313063_3339582686086314