Fotografer

"Omöjliga bilder" – gratis live-seminarium med Joe McNally

Onsdag 26 augusti håller National Geographic-fotografen Joe McNally en online-föreläsning om "omöjliga bilder" tillsammans med Capture One.

I webbföreläsningen "Impossible Photos" diskuterar fotografen och bildjournalisten Joe McNally kring bilder och fotogafier som är till synes omöjliga att ta. Föreläsningen är gratis och hålls online onsdagen 26 augusti kl 18.00 tillsammans med Capture One.

"På något vis har jag över åren av alla uppdrag kastats över några seriösa händelser: stora produktioner, mycket ljus, arbeta med crew och hård press. Det hela är en process, när man börjar bryta ned dessa från konceptualisering till färdigt material."

Så här summerar McNally föreläsningens innehåll:

Online-föreläsningen kommer att ta åskådaren genom en serie "stora bilder" och diskutera både fallgropar, planering och produktion, såväl som ljussättning, det färdiga levererade materialet och mer, kring bilder som tar flera dagar att skapa, eller till och med veckor, i fält.

Diskussionerna handlar om bakgrundshistorien kring bilderna, hur detaljer spelar roll, problem på plats och efterbehandling. Det går även att ställa frågor till Joe McNally. McNally har arbetat med projekt åt både Sports Illustrated, Time, Newsweek, Geo, Fortune, New York, Business Week, Life, Men's Journal och National Geographic.

Föreläsningen hålls i samarbete med Capture One, och sänds live på Youtube.