https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/fotografer/s-gjorde-erik-johansson-sin-m-nbild
545553
Fotografer
Fotografer

Så gjorde Erik Johansson sin månbild

Totalbetyg

Bildkonstnären och retuschören Erik Johansson har sedan augusti 2016 arbetat med sin bild "Full moon service" som han nu färdigställt – och visar hur arbetet gick till i en häftig timelapse.

Vi har tidigare skrivit om Erik Johanssons häftiga och annarlunda bilder, bland annat hans bild "Impact" som vi visade här på Kamera & Bild förra året.

I hans nya bild "Full moon service" har Erik Johansson valt att fånga så mycket som möjligt direkt i kameran. För att skapa bilden åkte Erik ut med två modeller, ett elverk och åtta rislampor till en äng utanför Götene i Västergötland. Bilden är fotograferad med en Hasselblad H6D-50c och retuscherad i Photoshop CC.

Filmen ovan som visar hur bilden skapades är filmad med en GoPro och Iphone.

Missa heller inte Erik Johanssons utställning Bending Reality på Dunkers Kulturhus i Helsingborg. Där kan du se fler av hans bilder mellan 17 juni och 8 oktober 2017.

 

Kamera & Bild har tidigare intervjuat Erik Johansson kring hans bildskapande – här kan du läsa hela intervjun Viktigt att perspektiven stämmer och se fler av hans fantastiska bilder.