https://www.kamerabild.se/nyheter/foto/utst-llningar/fotografiska-bjuder-p-intr-det-f-r-kad-integration
544028
Utställningar
Utställning

Fotografiska bjuder på inträdet för ökad integration

Fotografiska Museet, Stockholm.

Totalbetyg

Det politiska läget i Sverige har inte undgått många, inte heller Fotografiska. De har nu valt att ta ställning och erbjuda gratis inträde till alla som är delaktiga i integrationsprojektet Kompis Sverige.

–  Det blåser starka främlingsfientliga vindar övervårt land. 22 mars bestämmer vi vilket Sverige vi vill leva i. Här och nu spelar konsten en mycket viktig roll. Vi vill få människor att mötas och vår förhoppning är att fler kulturinstitutioner ska ta efter, säger Fotografiskas VD Anna Berggren om initiativet Fotografiska idag presenterar. 

En av konsten, och däribland fotografins, uppgifter är att skapa förståelse, både för vårt eget samhälle men också för andra samhällen och kulturer. Därför har Fotografiska dragit igång detta initiativ i samarbete med Röda korsets integrationsprojekt Kompis Sverige. Kompis Sverige handlar om att etablerade svenska möter nyanlända svenskar i en jämställd relation och lär sig om och av varandra. Fotografiskas del i det hela är att bjuda alla kompispar från Kompis Sverige på gratis inträde fram till nyvalet den 22 mars. 

 

– Fotografiska är en plats som lockar många gäster som vanligtvis inte brukar känna sig välkomna i ’kultursverige’. Vår förhoppning är att vi med konstens hjälp tillsammans ska kunna få många fler etablerade och oetablerade svenskar att mötas, säger Natassia Fry, initiativtagare till Kompis Sverige.

Läs mer om Kompis Sverige här.