UTSTÄLLNING

Fotoprojektet "Inside Out" låter förbipasserande bli del i konstverk

Inside Out Photobooth Action “IOP Kobe.

Den 24 maj kommer en fotobås-bil till Vällingby torg – bilderna hängs på glasfasaden på Kulturhuset Stadsteatern Vällingby.

Den 24 maj landar konstprojektet Inside Out i Vällingby med en fotobås-bil där förbipasserande kan kliva in för att få deras porträtt taget. Bilden framkallas i storskaligt format direkt på Vällingby torg. 

Sedan projektet lanserades 2011 har över 500 000 personer från 152 länder och territorier deltagit i projektet som går ut på att deltagarna tar storskaliga svartvita porträtt som sedan klistras upp i det offentliga rummet för att belysa ett visst budskap. 

– Under min tid i Vällingby har torget betytt mycket. Så många möten och vardagshändelser som format vår verksamhet. Jag är mycket glad att kunna spegla det i en utställning, säger Olof Hanson, konstnärlig ledare på Kulturhuset Stadsteatern Vällingby.

Inside Out-porträtten kommer att hängas upp inne i Kulturhuset Stadsteatern Vällingby den 24 maj och även på glasfasaden mot torget. Utställningen hänger kvar fram till oktober.

Alla i centrum bjuds in att ta sina porträtt och se sig själva speglas i en mosaik av samhället. Båset från Inside Out finns på Vällingby torg 24 maj mellan 10:00 och 17:00. 23-30 maj kommer en Inside Out-installation även synas på Sergels torg.