Prylnyhet

Fujifilm utlovar uppdateringar till X-T3

Fujifilm meddelar att det kommer att komma två mjukvaruuppdateringar till X-T3, den första i december och nästa kommer i januari.

Den första uppdateringen till Fujifilms X-T3 kommer att innehålla en ny funktion som innebär att du nu kan starta och stoppa videoinspelning via USB-uttaget. Tidigare har detta bara gått via fjärrkontroll och det 2,5mm teleuttaget som finns på kameran. När kan det här vara användbart då? Till exempel om du använder kameran på en drönare eller en gimbal som har funktionen att starta och stoppa inspelningen av film, då kan du göra det direkt från drönaren eller gimbalens egna kontroller och behöver alltså inte en separat fjärrstyrning för kamerans inspelning. Den här funktonen ska även dyka upp till X-T30 och andra, i dagsläget inte namngivna, modeller.

Den senare uppdateringen som ska komma i januari innehåller justeringar som inte är lika specifika, men användbara för alla som fotograferar med kameran. Fujifilm meddelar att det kommer att ske allmän förbättring av autofokusen. Tyngden ligger på att den ögon och ansiktsigenkännande fokuseringen ska bli bättre. Fokusen ska också bli bättre på att hantera föremål i förgrunden.

Fujifilm har också, i den senare av de två uppdateringarna, ändrat antalet bilder som kan sparas i varje mapp på minneskortet. Från 999 filer till 9999 filer.