Prylnyhet

Fujifilm X-A7 – uppdaterad instegsmodell

Fujifilm förnyar sin instegsmodell i X-systemet med ny sensor och förbättrad autofokus.

X-A7 är den nya instegskameran i Fujifilms omtyckta spegellösa X-system. Den bygger på X-A5 men har uppdaterats på ett par punkter. Bland annat har de stoppat in en ny sensor, upplösningen ligger fortfarande på 24,2 megapixlar men däremot är den uppdaterad med mer än åtta gånger flera fokuspunkter. De uppger inte hur många det faktiskt är, men det är ju onekligen en förbättring från föregångaren. Autofokusen ska även ha blivit väsentligt bättre i svagt ljus och säkrare på att följa motiv.

Den 3,5 tum stora skärmen på baksidan är nu vridbar i flera led istället för att bara vara flipbar uppåt och nedåt som tidigare. Pekskärmen verkar också vara det tilltänkte sättet på vilken man ska interagera med kamerans inställningar då baksidan är förhållandevis fattig på reglage.

Bättre filmförmåga

Filmegenskaperna i X-A5 var kanske inget som imponerade på speciellt många med 15fps i 4K som högsta upplösning. Nu har Fujifillm stoppat in 4K med 30fps istället vilket gör det användbart. Vid 4K används en beskuren del av sensorn vilket ger en mindre bildvinkel. kameran har dock fått den omtyckta joysticken från de dyrare modellerna.

Seriebildstagningen ligger kvar på sex bilder per sekund.Batteriet ska hålla upp till 440 bilder och vikten på kameran (tillsammans med kit-objektivet) ligger på 455 gram.

Vi har ännu inte sett något svenskt pris men på andra sidan atlanten ligger priset på 700 dollar vilket motsvarar 6700 kronor.