Utställning

Gatufoto med bilen som kamera

Foto: Barbara Davidson
Foto: Barbara Davidson
Foto: Barbara Davidson
Foto: Barbara Davidson
Foto: Barbara Davidson

Fotografen Barbara Davidson har använt en bil som kamera för att ta ögonblicksbilder av livet i Köpenhamn. Det är med hjälp av bilens integrerade säkerhetskameror som hon har skapat bilderna, vilka nu visas i en utställning.

Fotografen Barbara Davidson har i ett samarbete med Volvo Cars använt en av deras bilar som en kamera. Genom objektiven på XC60:s integrerade säkerhetskameror har hon fångat stadslivet i Köpenhamn, bilder som nu visas i en utställning på galleriet Canvas Studios i London.

– Med det här projektet förenar vi konsten med människors säkerhet för att visa på fördelarna med den här tekniken, säger Barbara Davidson som tidigare har varit medarbetare på tidningen The Los Angeles Times och bland annat rapporterat från olika krig i världen.

Hon är trefaldig Pulitzer Prize-vinnare och har desssutom fått ta emot en Emmy Award.

Var med om en trafikolycka

Sina bilbilder ser Barbara Davidson som ögonblick från stadslivet men även något som belyser de komplexa miljöer som vi lever i. Själv har hon i sin ungdom varit med om en allvarlig trafikolycka, och vill därför på det här sättet betona vikten av säkerhet i trafiken.

Utställningen kommer att visas i olika länder under 2017.

Här kan du se en film om projektet.