Prylnyhet

Gopro Hero 10 är förbättrad på alla punkter – nästan

Den populära lilla kameran Gopro Hero kommer nu i en tionde version som förbättrats på de flesta punkter, förutom kanske en.

Gopro har lanserat sin senaste version av sin lilla kamera, som nu har kommit upp i den tionde generationen Gopro Hero 10. Den största nyheten i den här modellen är den nya processorn, GP2. Den ligger bakom ett flertal förbättringar och funktioner som den lilla kameran nu orkar med. Några av nyheterna är bland annat att det nu går att föra över video till en smartphone trettio procent snabbare via appen. VIll du föra över material ännu snabbare an du göra det via en sladd till telefonen. Hero 9 hade en främre skärm som kan användas för att komponera när man filmar sig själv eller filmar så att den bakre skärmen är synlig. Nu har den främre skärmen fått en högre uppdateringsfrekvens på 30 bilder per sekund, vilket gör att den blir mer lättanvänd.

Sensorn verkar vara densamma men den här versionen kan filma i 5,3K/60p och 4K/120p eller 2,7K/240p (istället för 5K/30p, 4K/60p och FHD/240p i Hero 9). Stillbilder kan tas i 23 megapixlar och du kan plocka 19.6 megapixlar ur en 5,3K-video. Gopro menar också att deras färghantering och brusreducering tack vare det nya GP2-chippet.

Sedan tidigare finns en effektiv bildstabilisering i kamerorna men den senaste ska ha blivit bättre och är nu uppe i den fjärde generationen. Den har tre olika lägen, av, standard och boost. Boostläget beskär bilden men utlovar då istället en väldigt stabil bild. Däremot ska batteriet vara samma som i föregångaren vilket gör att de nya uppdateringarna gör att batteritiden blivit något sämre.

Priset ligger på ca 5790 kronor.