Prylnyhet

Gopro Hero 10 överhettar vid hög upplösning

Gopros senaste kamera Hero 10 har visat sig överhettas förhålladenvis snabbt, om man jämför med andra kameror som kan filma med samma upplösningar. Men det gör antagligen inget.

Nyligen lanserade Gopro sin nya kamera Hero 10, den kan filma i högre upplösning och en ny processor som ligger bakom många av förbättringarna. Det har höjts röster på nätet om att den nya kamera blir överhettad snabbare än den föregående. Filmar du i 5,3K 60fps kan du "bara" filma i tjugo minuter innan kameran blir överhettad om kamerans position gör att den inte får en ökad luftström för att sänka temperaturen. För någon som använder kameran för stillastående filmande i hög upplösning kan det här så klart vara ett problem. Gopro har själv erkänt att så är fallet men deras egna undersökningar visar att 75% av filmer inspelade med Gopro är en minut och tio sekunder eller kortare.

Överhettningen beror på att kameran är liten och dessutom konstruerad på ett sätt som gör den tålig och vattentät ner till tio meter. I huvudsak är den designad för att filma actionsekvenser i miljöer där fartvind gör att kameran kyls ner. Så Gopro säger att om du behöver kunna filma stationärt i hög upplösning under länge perioder så bör du se till att det finns ett luftflöde som kan hjälpa kameran att hålla temperaturen nere.