Prylnyhet

GoPro Hero4 Session – mindre och vattentät

GoPro släpper en ny actionkamera – Hero4 Session. Den är 50 procent mindre och 40 procent lättare än sin föregångare. Dessutom har den nya kameran ett stöttåligt och vattentätt hölje.

GoPro Hero4 Session är både mindre och lättare än föregångarna Hero4 Black och Silver. Dessutom är Hero4 Session vattentät i sig själv, den kräver inte som tidigare ett extra skyddande hus. Enligt GoPro ska kameran klara upp till tio meters vattendjup.

Hero4 Session filmar i kvaliteterna 1080p60, 720p100 och 144p30 och ger stillbilder med 8 megapixlar. Du kan antingen ta singelbilder eller flera i serier, samt skapa timelaps.

Bättre ljud med två mikrofoner

Som sin föregångare har kameran möjligheten att justera bildhastigheten för att få bättre resultat i svagt ljus. Det går även att genom GoPros app eller fjärrkontrollen Smart remote få fler inställningsmöjligheter.

Annars är det som vanligt GoPros signum av enkelhet som gäller även för denna kamera, där det mesta styrs med en knapptryckning – en snabb sådan för att aktivera videoinspelning och en långsam för att sätta igång kameran.

Hero4 Session är utrustad med två mikrofoner som kameran växlar mellan, beroende på vilken ljudkanal som för tillfället har minst brus i sig – något som ofta är ett problem när det blåser ute.

Den nya kameran ska dessutom vara kompatibel med tidigare tillbehör och fästen.

Hero4 Session kostar 4199 kronor och finns att köpa från den 12 juli.