Prylnyhet

Gopro öppnar för samarbeten

Actionkameratillverkaren Gopro har länge varit en av de ledande i sin bransch. Nu vill de ge andra möjlighet att integrera Gopros produkter i sina egna genom att lansera ett Development program.

Programmet har varit hemligt i ungefär ett års tid och redan är det många företag som tagit del av det och därmed utvecklat produkter som på något sätt samarbetar med Gopros kameror. Tanken med programmet är att andra företag ska kunna konstruera produkter som kopplas samman med Gopros kameror, både fysiskt och trådlöst. Bland annat ser vi apptillverkare, biltillverkare (BMW och Volkswagen) och tillverkare som gör barnrelaterade produkter.

Bland annat har en apptillverkare producerat en app som ger möjlighet att live-streama från kameran via din smartphone. Eller fästa ett backstycke som ger filmen en tidskod så att du enkelt kan synka den med andra kameror.

Redan tidigare har företag integrerat Gopros kameror i sina produkter men med hjälp av utevcklingsprogrammet blir det betydligt lättare.

Exakt vilka produkter det kan leda till i framtiden återstår att se. Här kan du se en video som visar några av de produkter som tagits fram i programmet redan.