Nyhet

Här är vinnarna i Nordic Retouch

Vinnare i kategorin Montage: Antti Karppinen Montage: Antti Karppinen
Vinnare i kategorin Retusch: Pontus Björkbacka Retusch: Pontus Björkbacka
Vinnare i kategorin Abstrakt: Elias Klingen FOTO: Elias Klingen

Under gårdagens Adobe Creative Meetup i Stockholm avslöjades vinnarna inom de tre kategorierna retusch, montage och abstrakt i tävlingen Nordic Retouch. Här kan du se bilderna och läsa juryns motiveringar.

Nordic Retouch är tävlingen där deltagarna tävlat inom de tre kategorierna retusch, montage och abstrakt med sina bildkreationer. Alla bidrag har bedömts av en jury med några av Sveriges främsta fotografer och kreatörer.

Vinnarna presenterades på Adobe Creative Meetup i Stockholm. På den här länken kan du bland mycket annat se livesändingen från prisutdelningen i efterhand, samt kreatören Erik Johanssons framförande på scenen om hur han arbetar med den kreativa processen i sitt bildskapande.

De tre vinnarbilderna ser du även i bildspelet här ovan.

Nordic Retouch 2016 – Från vänster: Calle Rosenqvist, chefredaktör Kamera & Bild, Pontus Björkbacka: vinnare kategori Retusch, Elias Klingén: vinnare kategori Abstrakt och Erik Johansson, kreatör och juryordförande. Frånvarande vinnare: Antti Karppinen: vinnare kategori Montage.

Vinnarna vinner en varsin Eizo CG2730, 12 månaders abonnemang på Adobe Creative Cloud samt två års prenumeration på Kamera Bild.

Vinnare i Nordic Retouch 2016

Montage: Antti Karppinen

"I denna symbolrika bild har bildskaparen lyckats blanda många element för att skapa en vacker helhet – himmel, vatten och liv – i ett ständigt och oändligt flöde. Montaget håller mycket hög kvalitet och öppnar upp till en ny verklighet för betraktaren."

Abstrakt: Elias Klingen

"Med intrycket av en häftig blandning av hård metall och mjuk vätska har vinnaren med denna bild lyckats fånga det abstrakta på ett spännande vis. Innehållet ser ut som ett levande och svårgreppbart väsen, samtidigt som formerna är harmoniska."

Retusch: Pontus Björkbacka

"Med både humor och stil har retuschören fått ursprungsbilden att poppa. På vägen har en till synes vanlig hund i luvtröja transformerats till en häftig personlighet med ett härligt uttryck. De välgjorda och snygga kontrasterna och färgerna i bilden bidrar till den härliga känslan."