AI

Kortfilmen "Air Head" är skapad helt med Sora AI – blir du lurad?

En imponerande kortfilm skapad med AI – kan du se något som avslöjar att den är helt datorgenererad?

När Open AI presenterade sin hyperrealistiska AI-video av en kvinna som går genom en stad, var det många som tyckte att resultatet var både fantastiskt och skrämmande. Den generativa AI-modellen kan generera realistisk video genom text – och kan skapa komplexa rörelser, sekvenser och människor som ser verkliga ut.

Men, inte alla blev övertygade om att rörelserna och sekvenserna såg helt verklighetstrogna ut. Det var något som gjorde att det hela såg livlöst och statiskt ut, trots alla sina rörelser.

Men nu har Open AI släppt flera kortfilmer som skapats med Sora genom samarbete med designers, kreatörer och filmskapare för att lära sig mer om hur Sora kan användas i filmskapandet. "Vi har många förbättringar kvar att göra hos Sora, men redan nu får vi en inblick i hur modellen kan hjälpa kreatörer att skapa liv i sina idéer", skriver de i ett pressmeddelande.

I klippet längst upp kan du se ett klipp som kallas "Air Head" som är en kortfilm skapad av Shy Kids för att visa hur det kan se ut när man skriver en prompt för hur Sora ska skapa en AI-film.

Fortfarande inte övertygad? Fler AI-kortfilmer kan du se på Open AI:s blogg för Sora.