Lag & Upphovsrätt

Kvinna fotograferade otrohetsaffär – döms för kränkning

En kvinna fotograferade i smyg sin granne som var otrogen. Nu döms hon för kränkande fotografering.

En 24-årig kvinna såg hur grannen hade sexuellt umgänge med en kvinna som har en annan pojkvän. Genom en springa i balkongräcket fotograferade hon sexakten för att kunna ”berätta sanningen”. Nu döms hon för kränkande fotografering.

En 24-årig kvinna i Hjo såg när hennes granne hade sexuellt umgänge med en kvinna som egentligen har en annan pojkvän. Det visste 24-åringen eftersom hon känner kvinnan som var otrogen och hon bestämde sig för att fotografera – för att kunna ”berätta sanningen” för kvinnans pojkvän.

24-åringen gick ut på sin balkong och fotograferade i smyg genom en springa i räcket, medan sexakten pågick. Hon skickade sedan en bild till kvinnan som var otrogen och hennes pojkvän, något som även grannen fick reda på. Det här rapporterar Dagens Juridik.

Döms till böter

Den fotograferande kvinnan åtalades sedan vid Skaraborgs tingsrätt för kränkande fotografering. Kvinnan erkänner brottet och menar att hon hade tagit bilden som ett bevis på otrohet.

Men eftersom hon enligt tingsrätten ”olovligen med tekniskt hjälpmedel i hemlighet” hade fotograferat in i grannens bostad, döms hon till 1500 kronor i böter samt 5000 kronor i skadestånd till sin granne. Han ska enligt tingsrätten ha ”utsatts för en allvarlig kränkning av sin personliga integritet”.