https://www.kamerabild.se/nyheter/lag-upphovsr-tt/dr-narfotograf-fotade-nakenbadare-i-malm
545673
Lag & Upphovsrätt
Lag & Upphovsrätt

Drönarfotograf fotade nakenbadare i Malmö

Ribersborgs kallbadhus på Ribersborgsstranden i Malmö.

Totalbetyg

Badgästerna på Ribersborgs badanläggning slog larm om en kameradrönare som cirkulerade i luften.

Under måndagen vid 16-tiden upptäckte badgäster vid kallbadet Ribersborg i Malmö att en kamerdrönare cirkulerade i luften. En anställd upplystes om drönaren som ska ha sprungit ut på bryggan där drönarfotografen stod, och konfronterade denne, som ska ha tagit bilder.

Mannen är nu polisanmäld. Fallet är rubricerat som kränkande fotografering, men kan komma att ändras till ofredande.

Under juli skrev vi även om en 49-årig man som greps för att ha fotograferat kvinnor på en badstrand, även detta i Malmö. Polisen har anmält honom för kränkande fotografering, något som har upprört flera av Kamera & Bilds läsare som menar att polisen inte förstår vad lagen om kränkande fotografering innebär.

Många rapporter om drönare

Sedan den lagändring som trädde i kraft den 1 augusti i år, där kravet på tillstånd för att fotografera med drönare från luften skippats, har många rapporter inkommit om problem med drönare.

Flygtrafik har flera gånger fått stängas av för att drönare flugits inom kontrollzonen, vilket utsätter flyget för stora risker.

Även en Malmöbo har polisanmält sin granne då denne ska ha fotograferat in genom fönstret med en drönare, enligt anmälaren.

167315513313063_1623129854398281