https://www.kamerabild.se/nyheter/lag-upphovsr-tt/nu-kan-du-ladda-ner-dina-bilder-fr-n-instagram-0
546041
Lag & Upphovsrätt
Lag & Upphovsrätt

Nu kan du ladda ner dina bilder från Instagram

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/unnamed.jpg?itok=sN9GEaLS', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/unnamed.jpg?itok=sN9GEaLS', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/unnamed.jpg', w: 2000, h: 1093, title: ' ' },]

Totalbetyg

Som tidigare rapporterats har Instagram jobbat på en funktion som låter användarna ladda ner sin data. Nu finns funktionen tillgänglig i Instagrams inställningar.

Vi har tidigare skrivit om att Instagram jobbar på en lösning för att låta användarna ladda ner sin data från appen. Det i kölvattnet av skandalen gällande Cambridge analytica och införandet av GDPR i EU – som säger att användare ska kunna ladda ner den information som organisationer har samlat in gällande dem. 

Funktionen fungerar ungefär som Facebooks motsvarighet. Man fyller helt enkelt i sin e-postadress och sitt lösenord, efter upp till 48 timmar får man en länk där man kan ladda ner en zip-fil av innehållet som rör en själv. Bilder och videor är uppdelade i mappar sorterade månadsvis medan kommentarer, meddelanden och övrig information som inte är bilder kommer paketerade i json-format – som kräver  ett specifikt program för att öppna. 

Ämnen

167315513313063_1880511658660098