https://www.kamerabild.se/nyheter/lag-upphovsr-tt/omdiskuterat-fotof-rbud-i-alpby-tas-bort
545566
Lag & Upphovsrätt
Lag & Upphovsrätt

Omdiskuterat fotoförbud i alpby tas bort

[{ msrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/Bergu%CC%88n_Mai_2012.JPG?itok=wGf-Bdph', src: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/styles/article_image/public/field/image/Bergu%CC%88n_Mai_2012.JPG?itok=wGf-Bdph', osrc: 'https://www.kamerabild.se/sites/kamerabild.se/files/field/image/Bergu%CC%88n_Mai_2012.JPG', w: 2000, h: 1329, title: ' ' },]

Totalbetyg

Förra veckan skrev vi om den lilla alpbyn Bergün som infört ett fotoförbud för att inte skapa avundsjuka hos de som inte var där. Den nyheten spred sig som en löpeld över nätet och nu tas fotoförbudet bort.

Artikeln om fotoförbudet i den lilla alpbyn Bergün skapade reaktioner när vi publicerade den förra veckan. Att det handlade om ett PR-trick var förhållandevis tydligt redan från början, men efter nyheten om deras förbud spridits på webben har de nu bestämt sig för att plocka bort förbudet och nu är det alltså fritt att fotografera i Bergün igen. Även om det sannolikt inte hade varit några problem att fota även medan förbudet rådde. 

Här kan du läsa nyheten om fotoförbudet