Utställning

Landskrona fotofestival visar bilder under bar himmel

Foto: Svetlana Khachaturova
Foto: Svetlana Khachaturova
Foto: Jason Larkin
Foto: Jason Larkin
Foto: Denis Darzacq
Foto: Denis Darzacq

Fotofestivalen i Landskrona närmar sig, ett evenemang som pågår 19–28 augusti. Nytt för i år är att det satsas ännu mer på att visa fotografi ute i stadsmiljön.

För fjärde året arrangeras Landskrona fotofestival med utställningar och seminarier. Festivalen har etablerat sig som en mötesplats för fotointresserade både från Sverige och andra delar av världen. Bland de utställande fotograferna och konstnärerna finns ofta nya namn för den svenska publiken.

Nytt för i år är att festivalen satsar ännu mer på att visa foto utomhus, som i olika parker. Galleriväggarna har flyttats ut så att publiken kan se fotografi under bar himmel.

Metafor för en större väntan

I år blir det utställningar med bland annat Jason Larkin från Storbritannien och Denis Darzacq från Frankrike. Larkin har i sin serie ”Waiting” porträtterat pendlare i Johannesburg som söker skugga i väntan på kollektivtrafiken. Enligt konstnären blir bilderna som en metafor för den större väntan som verkar vara en del av människors liv i Sydafrika. Väntan på jobb, möjligheter och att politiska beslut skall få effekt.

Darzacq visar i sin utställning ”The Fall” bilder på ungdomar som ser ut att falla fritt från byggnader i urbana Paris. ”Varför är det ingen som fångar dem?” frågar sig konstnären som skapade serien efter parisupploppen 2005.

Det blir även en stor mängd andra utställningar, bland annat med färgstarka porträtt av den ryska fotografen Svetlana Khachaturova.

Här kan du läsa mer om Landskrona fotofestival.