Prylnyhet

Leica CL – klassiskt utseende med mindre sensor

Den nya Leica CL riktar sig till den som vill ha en Leica TL2 med det klassiska Leicautseendet.

Leica CL är den tyska tillverkarens senaste tillskott. Tekniskt sett har den exakt samma specifikationer som den tidigare modellen TL2. Men CL har istället fått det klassiska Leicautseendet i kontrast till TL2:s modernare design.

Det här innebär att Leica CL har en aps-c-sensor med en upplösning på 24 megapixlar. Den kan filma i 4K och har inbygd wifi. En skillnad från TL2 är att CL får en elektronisk sökare, något TL2 saknar. CL:s sökare har en upplösning på 2,36 miljoner bildpunkter och r specifikt framtdagen till den här modellen. ISO sträcker sig från 10 till 50000 och tio bilder i sekunden är den maximala hastighet för serietagningen.Den kontrastavkännande autofokusen har 49 punkter.

Leica lanserar även ett nytt objektiv till sina aps-c-kameror, ett väldigt kompakt 18mm f/2,8. Som är tänkt att passa tillsammans med den nya CL. CL kan användas med objektiv i TL-serien, men även SL-objektiv (med bibehållen automatik) och med en adapter kan också R och M-objektiv användas.

Leica CL kommer att börja säljas i slutet av november och priset hamnar då på 25495 kronor. Det nya objektivet kommer att kosta 11995 kronor. Köper man dem tillsammans i ett paket kommer det att kosta 35995 kronor.