Prylnyhet

Leica D-Lux 7 är en Panasonic LX 100 II i tyskt fodral

Leica och deras samarbete med Panasonic har gett den tyska kameratillverkaren ännu en kompaktkamera. Den här gången är det en LX100 II bestyckad med den klassiskt röda Leicamärket.

Det är ingen nyhet att Leica och Panasonic har ett samarbete, det samarbetet är ju dessutom än närmare nu när de bestämt sig för att dela fattning för småbilfskameror framöver. Men även innan det har Lecia lanserat Panasonics kompaktkameror under eget namn. När Panasonic nu lanserat sin uppföljare till den populära LX100, det vill säga den nya LX100 II, har det nu blivit dags för Leica att lansera sin version.

Det är på alla sätt och vis samma kamera, men med ett exklusivare tyskt fodral med en röd Leicalogga. Det innebär att det är en kamera med en 17 megapixels micro four thirds-sensor med kapacitet att filma 4K i 30 bilder per sekund och trycka upp ISO-talet till 25600. Den har även seriebildstagning på sju bilder i sekunden samt ett optiskt stabiliserat objektiv med en brännvidd på 28-75 millimeter.

Vill du veta mer om vilka funktioner som finns i kameran kan du läsa nyheten om Panasonic LX100 II.

Vi har inte fått något svenskt pris ännu, men man kan ju ana att den kommer att bli dyrare än LX100 II som i dagsläget kostar runt 11500 kronor.