programvara

Luminar libraries – nyutvecklad Lightroomkonkurrent

Luminar är en av flera mjukvaror som placerar sig som ett alternativ till Photoshop, nu lanserar de en kostnadsfri uppdatering som blir en konkurrent till Lightroom.

Luminar 2018, som vi testat och blev imponerats av, får nu en stor uppdatering, eller snarare ett tillägg. Nämligen en del som Skylum, mjukvarutillverkaren bakom Luminar, kallar för Libraries.

Libraries är en avdelning i programmet där du kan organisera, och gå igenom dina bilder. Men också göra snabba justeringar på både enstaka bilder men också synkronisera justeringar på grupper av bilder. Exakt vilka verktyg och funktioner som kommer att finnas i Libraries har inte avslöjats än, men det kommer nog att bli tydligare när uppdateringen kommer i december i år.

Skylum har även avslöjat att det kommer att dyka upp flera nya verktyg i Luminar, bland annat verktyg som är styrda av AI, artificiell intelligens. Exakt vilka verktyg som dyker upp är inte heller klart, men det verkar spännande.

Mjukvaruuppstickaren har också avslöjat att dessa uppdateringarna kommer att vara gratis för de som har den senaste versionen av Luminar. De har också sagt att samtliga uppdateringar fram till nästa version av programmet, som sannolikt kommer nästa höst, kommer att vara gratis. För den som låter lockad av det här har de även sänkt priset på Luminar 2018 till 59 dollar, det vill säga runt 520 kronor, för en begränsad period.