Event

Malmös Fotodag: Konst- och naturfotografen Mats Andersson föreläser

På Malmös Fotodag den 6:e maj kommer Mats Andersson föreläsa om vad han anser är bra naturbilder – det vill säga bilder som ställer frågor, engagerar och berör.

Sveriges Fotodagar kommer till Malmö 6 maj! På plats under Malmös Fotodag finns fotografen Mats Andersson som föreläser om vad han anser är bra naturbilder – det vill säga bilder som ställer frågor, engagerar och berör. Bilder som får dig som betraktare att stanna upp.

Nu är det dags förMalmös Fotodag6 maj 2023. Vi fyller löpande på med föreläsare till fotodagarna.Mer information och biljetter hittar du på Sveriges Fotodagars hemsida.

Malmö, lördag 6/5 2023, 09.00–17.00

Stadionmässan, Stadiongatan 25, Malmö

– Mässutställning: Gratis inträde

– Föreläsningar, 5 st: JUST NU:Gå två, betala för en (395 kr)

– Ordinarie pris: 395 kr per person

Facebook:Följ vår sida Sveriges Fotodagarför uppdateringar

Mats Andersson – konst- och naturfotograf

Mats Andersson läste bland annat foto på Konstindustriskolan i Göteborg i slutet av 1980-talet. Därefter följde jobb som framför allt art director inom reklambranschen. Sedan 1989 har han varit verksam som art director och fotograf på Concret i Jönköping. Han blev invald i Naturfotograferna 2011 och har genom åren vunnit flera prestigefyllda priser, bland annat Årets Wildlife Photographer of the Year, vinnare i svartvita klassen, Årets Nordiska Naturfotograf och även blivit utsedd till Årets Naturfotograf av Naturvårdsverket.

Mats Andersson, konst- och naturfotograf.

I sitt föredrag på Malmös Fotodag kommer Mats berätta om vad han anser är bra naturbilder – det vill säga bilder som ställer frågor, engagerar och berör. Bilder som får dig som betraktare att stanna upp. Bilder som inte ”dör” på 1/10 sekund. Mats berättar också om sina inspirationskällor som delvis format hans hyllade och kända bildspråk.

Nytt för 2023

Nytt för de fyra nya fotodagarna är attCyberPhotogår in som partner och kommer finnas på plats under alla dagar.Att besöka fotodagen och utställarna för att kolla in och testa de senaste fotoprylarna är gratis under hela fotodagen.

Mer inspiration, mer kamera, mer foto

I samma anda som våra tidigare fotodagarså bjuds besökarna på en blandning av unika föreläsningar med kända fotografer över hela dagen, där fokus ligger på bildens styrka. Besökaren får uppleva inspirerande bilder från hela världen, tipsas om allt från kompositioner och bildtänk till hur man själv kan utveckla sin egen fotografering.

På fotodagen finns även chansen att klämma, känna och testa fotobranschens senaste prylar och ta del av erbjudanden, samtidigt som du kan ställa dina foto- och pryl-frågor till utställarnas kunniga personal.

Utställare på plats i Malmö

Lär dig av proffsen

Deltagarna guidas genom dagen av Kamera Bilds chefredaktör Calle Rosenqvist, som är fotodagarnas konferencier.

– Som för så många andra så kom pandemin emellan våra planer på att fortsätta med vårt utvecklade koncept, men nu är vi tillbaka igen, och denna gång har vi även utökat Sveriges Fotodagar med ännu en fotodag – och hälsar nu även Umeåborna välkomna till en spännande dag i fotografins anda. Välkommen säger vi även till CyberPhoto som nu också är med på plats under alla dagar. Precis som tidigare år kommer våra fotodagar att bjuda på inspiration, makalösa bilder, spännande föreläsningar och möjligheten att klämma och känna på de senaste fotoprylarna. Älskar du fotografering så är det här den perfekta dagen för dig som vill ta din fotografering ett steg längre, säger Calle Rosenqvist.

Sveriges Fotodagar

Under samlingsnamnet Sveriges Fotodagar hittar du våra kommande fotoevent. På hemsidanwww.sverigesfotodagar.sehittar du vidare till mer ingående information om orternas föreläsare och det senaste schemat som uppdateras löpande

Just nu kan du köpa din biljett till rabatt här.

Facebook:Följ vår sida Sveriges Fotodagarför uppdateringar

Malmö: 6 maj 2023, Stadionmässan,Stadiongatan 25