Prylnyhet

Nikon hintar om nya produkter – lansering 10 maj

En nedräkningsvideo på Nikons hemsida hintar om att det kommer att komma nya spännande produkter inom kort. Nu är frågan bara vad det kan tänkas vara?

Nikon har lagt upp en nedräkning inför en lansering på sin hemsida med meddelandet "Are you ready?". Och vad de undrar om vi är beredda på, ja det kan vi bara spekulera om. Ser man över deras senaste lanseringar så kan vi se deras kreatörinriktade aps-c-kamera Z30, som kom förra året och då gjorde sällskap med Z50 och den retrodesignade Z fc i aps-c-segmentet.

Skalet hos en Nikon Z9.

Året innan Z30 kom flaggskeppet Z9. Z9 var, och är, en speciell kamera med tanke på att Nikon då valde att helt slopa den mekaniska slutaren och låter kameran använda enbart elektronisk slutare. Det är också toppmodellen i Z-segmentet och riktar sig mot sport-, press- och naturfotografer som behöver en snabb kamera som verkligen kan fånga ögonblicket.

De har även hunnit med att uppdatera sina Z6 och Z7-kameror, som var de första kamerorna som lanserades i Z-systemet, till den andra generationen. De uppdaterades då bland annat med dubbla minneskortsplatser, dubbla processorer och bättre videoegenskaper.

Exakt vad som lanseras härnäst får vi se den 10 maj. Men sist de hade en liknande kampanj inför en lansering var det Z9 som dök upp.