Prylnyhet

Ny supervidvinkel från Samyang

Samyang har redan nu en fast vidvinkel på 14mm i sin objektivserie. Nu får den sällskap av en ännu vidvinkligare variant, nämligen en 10mm.

Samyang 10mm F/2,8 ED AS NCS CSblir det första som får ta del av NCS, Nano Coating System. En speciell ytbehandling som, likt många andra, ska se till att det blir färre reflexer, bättre färgmättnad och högre kontrast. Coatingen ska ge en bättre ljusgenomströmning vilket i sin tur ska göra att objektivet klarar av att leverera bilder av hög kvalitet tillsammans med de kameror på marknaden som har väldigt hög upplösning (Nikon D800 eller Sony A7r)

Redan 2012 visade Samyang upp en prototyp av det här objektivet, men sedan dess har man arbetat en hel del med det. Bland annat är det som släpps nu betydligt mindre och kompaktare än tidigare.

Enligt Samyang är objektivet helt raktecknande och brännvidden motsvarar 15mm på APS-C och 20mm på MFT.Objektivet kommer i följande fattningar:Canon EOS, Nikon AE, Pentax K, Sony A, Canon M, Fujifilm X, Samsung NX, Sony E, Four Thirds och Micro Four Thirds.

Om du är intresserad av att köpa ett så får du hålla dig tills i januari 2014 och du får betala 4895 kronor för att bli ägare av ett. Om du inte råkar vilja ha Nikon AE-fattning för då kostar det 400 kronor mer.