Fotonyhet

Nya Sigma 85mm f/1,4 DG DN Art är lättare & kompaktare

Sigma släpper en vidareutvecklad version av Sigma 85 mm f/1,4 DG Art, denna gång för enbart spegellösa kameror.

Under våren meddeladeSigmas VD att deras fokus framöver kommer att vara objektiv för spegellösa fullformatskameror. Så verkar också vara fallet – nu ser vi ett porträttobjektiv som är anpassat för enbart spegellösa fullformatskameror: SigmaSigma 85mm f/1,4 DG DN Art. Objektivet har blivit lättare och kompaktare mot föregångarenSigma 85mm f/1,4 DN Art, som mottogs med strålande recensioner.

Sigma uppger att den optiska konstruktionen gjorts om helt, främst på grund av att objektivet skapats för spegellöst, vilket gör att storleken kan kapas rejält – så även gällande vikten, som minskats från 1215 gram från föregångaren till 630 gram hosSigma 85mm f/1,4 DG DN Art.

Objektivet har fått en steglös motor för mjukare fokusering, vilket också bidragit till det kompaktare formatet. På objektivet finns även en ny "iris ring lock", en knapp som möjliggör att låsa bländarringen på auto eller någon av bländarvärdena mellan f/1,4 till f/16. Bländarringen går även att få steglös utan klick, för exempelvis enklare användning vid filmning.

Exempelbild tagen med Sony A7R IV och nya Sigma 85mm f/1,4 DG DN Art.

Även en AFL-knapp finns, med möjlighet till programmering av funktion.Närgränsen är 0,85m och filterdiametern är 77mm.

Största fokus för Sigma kommer framöver att ligga på denna DG DN-serie för spegellösa fullformatskameror, samtidigt som de kommer att expandera sitt utbud för spegellösa kameror med APS-C- och micro four thirds-sensorer.

Sigma 85/1,4 DG DN Art finns i Sony E- och Leica L-fattning. Riktpriset är satt till runt 1200 dollar, något exakt svenskt pris finns ännu inte.Objektivet finns tillgängligt i slutet av sommaren.