Prylnyhet

Olympus PEN E-PL7 – selfiespecialist

Olympus släpper nu en ny instegsmodell till sin PEN-serie. Enligt pressmaterialet ligger fokus på utseende och sociala medier. Men kameran har en del intressanta funktioner också.

E-PL7 är en nykomling i Olympus PEN-serie som fokuserar på att vara snygg och modeiktigt, för de som bryr sig om sådant. Men under den glansiga ytan gömmer det sig en del tekniska funktioner som kan vara trevliga även för de som vill åt själva kameran.

E-PL7 har en 16,05 megapixels cmos-sensor och har fått ärva OM-D E-M10's bildstabilisering. Den har också, enligt Olympus själva, deras snabbaste autofokussystem med funktioner som small-af vilken kan användas för att sätta skärpan på små ytor i bilden. Af-systemet har 81 fokuspunkter. E-PL7 kan ta upp till 8 bilder per sekund och i råformat kan den hålla hastigheten i upp till tjugo bilder.

Skärmen på baksidan går att vinkla 180grader så att den kan ses framifrån. Detta för att kunna underlätta för selfies, kameran har också ett selfieläge då avtrycket hamnar på skärmen (som är en pekskärm) istället.E-PL7 har även wifi för att, via Olympus app, snabbt kunna föra över bilder till en smartphone men också för att kunna styra kameran via din smartphone.

Kameran kommer på marknaden i september. Något svenskt pris är ännu inte satt.