Prylnyhet

OM System presenterar sitt första objektiv – M. Zuiko Digital ED 20mm F/1,4 PRO

Olympus nya varumärkesnamn OM System kommer först att hamna på ett objektiv. Nu lanseras nämligen den första produkten under det nya namnet och det är en vädertätad normal.

För inte allt för länge sedan blev det tillkännagivet att varumärket Olympus byttes ut mot OM System, och nu kommer den första produkten under det nya varumärkesnamnet. Det nya objektivet, M. Zuiko Digital ED 20mm f/1,4 PRO, har som synes kvar namnsystemet som de tidigare Olympusobjektiven hade.

PRO-beteckningen pekar på att det är ett objektivet som är ordentligt vädertätat och tänkt att kunna matcha OM Systems kameror i proffssegemnetet (även om det så klart även fungerar med alla deras kameror). Brännvidden motsvarar ungefär 40 millimeter på en fullformatskamera och OM System presenterar objektivet som en allt-i-allo-objektiv för den som vill resa lätt. Vikten ligger på 247g.

Objektivet ska ha fått samma optiska teknik för mjuk oskärpa som Olympus tidigare Pro-objektiv med bländare f/1,2. OM System menar att objektivet är framtaget för att presentera bra i kamerornas högupplösta läge, vilket alltså ska tolkas som att det är skarpt och klarar av att leverera väldigt detaljerade bilder.

OM System M.Zuiko Digital ED 20 mm f/1,4 PRO kostar 7 490 kronor inklusive moms. Sälj start är i slutet av december i år.