Prylnyhet

Panasonic S5 II uppdateras med Blackmagic Raw

I samband med säljstarten av S5 II X meddelar Panasonic att det kommer en ny mjukvara till S5 II som ger den lite nya funktioner. De flaggar också för en del prissänkningar.

I samband med säljstarten av Panasonics mer videoinriktade version av S5II, S5IIX, meddelar man också att det också kommer en mjukvaruuppdatering till S5II. Den nya uppdateringen kommer att ge S5II möjlighet att använda sig av Blackmagic Raw via HDMI, utöver ProRes Raw som den redan nu kan mata ut.

Det kommer också en ny fotofunktion som kallas Live View Composite som kan användas för att fånga bilder med långa slutartider även i dagsljus.

När vi testade S5II var det den första kameran från Panasonic som hade fasdetekterande autofokus. Men det fanns mer att gilla med den kameran och nu kommer det alltså att finnas mer. Uppdateringen kommer dock först den 13 juni.

Panasonic meddelar också att man kommer att sänka priset på en del av sina objektiv för att göra dem mer tillgängliga i tider av ekonomisk ovisshet. Vissa objektiv kommer att sänkas så mycket som 28 procent meddelar de.